2012. december 21., péntek

ELMEBETEG JÓ

Rolmival filmet néztünk. Persze ezt csak egy nappal később tudtuk meg, amikor a fórumon kiderült, hogy ugyanazon a napon, ugyanabban a moziban voltunk.

A hét pszichopata és a si-cu annak a Martin McDonaghnak az új filmje, akinek az In Brugest (azaz Erőszakikat) is köszönheti a világ. Ez a második nagy filmje, a kettő közt pedig négy év telt el.
Remélem, a következő ennél kicsit hamarabb jön majd. Mert a karakterei bár pszichopaták, bármikor beülnék közéjük.

Megtanultam a filmből, hogy a "p.ny." gyűjtőfogalomba tartozó ölebeknek van egy sícú nevü alkasztja is, meg azt, hogy a hardcore keresztényeket quakereknek hívják. (vajon miért...) Fel is nevettem amikor Marty (a filmben Farrell által játszott író) egy amish (általam csak hardcore zsidónak titulált) pszichopata karaktert kezd el tervezni, majd lehúzza és átírja quakerre.
Messze nem ez volt persze a film egyetlen vagy leghumorosabb mozzanata.

Los Angeles ellenére annyira európai ez a film, hogy öröm nézni.
A franciáknak ott a sajt, de az íreknek mi jut? A pia.
És mi jut az amerikaiaknak? A    t o l e r a n c i a....

Erőszakossága miatt ugyan nem kezdtem el beleüvölteni minden munkatársam fülébe, hogy rohanjon megnézni, pedig kellene, olyan kevesen voltunk a teremben.

Ami igazán tetszett és SPOILEREZÉS nélkül nem lehet elmondani...
NE MENJ TOVÁBB, HA NEM LÁTTAD



Az, ahogy gyönyörűen fel volt építve minden.
-A káró bubi kiléte.
-Olga Kurylenko (csak úgy)
-A pisztoly. A film végi feszült jelenethez kellett az el nem sülő pisztoly. Amit a legelső vagyis inkább második/harmadik jelenetben fel is vezettek amellett, hogy az alapszituáció is vázolva lett (elveszett a kutya)
-Ahogy Marty elmeséli a gyilkos és a quaker történetét, melynek igazi csattanója a borotvás befejezés. Az ember azt hiszi, hogy ez egy olyan epizód a filmen belül, ami kerek egész, le van zárva, s ezért üt olyan nagyot a nyaksálas jelenet, amikor mindez visszaköszön.
-Ahogy szakít a megszokásokkal. Milyen lenne egy olyan film, melynek vérfürdős első fele után a szereplők egyszerűen csak elautóznak a sivatagba? Kérdezi ezt Marty, aztán meg is csinálják.

Január végén megjelenik blu-rayen, de ez nem magyar kiadás. A szinkron jó lett, ezért most szakítani fogok azzal a szokásomból, hogy Amerikából hozatom be a filmet és megvárom a honosítottat.

Addig pedig megnézem majd még egyszer. Valamikor Január második hetében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése