2013. június 24., hétfő

HOGY MI?!?!? - ME3 LEFEJEZÉS

Ehm... Erre tényleg nincs szó.
Emlékeztem a hírekből, hogy az emberek nagyon utálták a Mass Effect 3 végét. Most már értem is, hogy miért.
Csak letudtam a trilógiát egyben és az utolsó 10 perc előttig nagyon jó kis történet volt. Játékként mondjuk már a fülemen jött ki a fedezékharc, de azt most hagyjuk. Imádtam a karaktereket, ahogy egymást szivatják, ahogy felidézik az előző részekben történteket. Imádtam a mesterséges intelligencia témát, Grunt "I AM KROOOOGAAAN!!!" csatakiáltásait, a harmadik részben gyakorolt öniróniát, mondjuk Garrus kalibrációival meg Shepard tánctudásával kapcsolatban, meg még ezerötszáznyolvannyolc dolgot.

Aztán a végén történik egy mondvacsinált hülyeség.

Spoileres részek nélkül legyen elég annyi, hogy semmilyen szempontból sem kielégítő a befejezés, legyen szó az eredetiről vagy a kiegészített változatról.

NEM ##EZ## TÖRTÉNIK A VÉGÉN
Háromszor 40 órát belerakva a sorozatba, az ember rengeteg döntést hoz. Megment egy csomó lényt, szövetségeket köt, melyektől várhatja, hogy majd a végső nagy csatában segítenek. Hát peeeerszeee... Ott vannak egy mérőszámban, de hogy egy pillanatra is megjelnnének a képernyőn? Ugyan már.

A befejezés maga lehet akármilyen hulladék is, igazán tartalmazhatna valamit arról, hogy mi lett azzal a sok kapcsolattal, ismerőssel, akikért végig küzdött az ember ennyi játékkal töltött hétvégén át. Legalább a sz"+!%/T"+!/-tt szerelmi kapcsolatában szereplő partnert mutatnák meg, hogy mi lesz vele. Vagy még ha meg is halna mindenki, akkor is valami támpont arról, hogy miképp, hogyan, mikor.

De nem. Lófaszt a játékosok seggébe.
Tönkrevágta az egészet a játék vége. Látszik, hogy csak menet közben találták ki, hogy mi legyen a reaperek eredete. De a legrosszabb az egészben az, hogy a végén odaállítanak egy döntés elé, három választási lehetőséggel, amelyekből egyiket sem akarom választani. Nem azért, mert áldozatokkal jár mind, hanem azért, mert egyik sem jár haszonnal. Baromság az egész.

Egyetlen pozitívuma azért volt a dolognak: rengeteg vicces rajz, mém született a végjátékról az interneten. Öröm böngészni ezeket a devinatarton (persze spoileresek egytől-egyig.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése