2015. március 27., péntek

ELJÖTT AZ IDŐ

El sem hiszem, hogy eljutottam idáig. Jó sokára csak, de ezzel akarok játszani a kamujátékok helyett.
A Demon's Souls számomra egy félreértés volt. Réges rég nekiültem és nagyon tetszett, aztán rögtön a játék elején, miután feljut az ember a várfalra, két irányba mehet. Balra kellett volna menni én pedig jobbra mentem. Ott pedig jött a világító szemű óverpóver lovag, aki azonnal szétcincált. Valamiért eszembe sem jutott más irányba menni és csak szívtam és szívtam vele. Aztán feladtam a játékot meg vissza a tulajának. Később megkaptam Plusban, ingyen és sok unszolás után újra nekiültem. Másik irányba mentem és megtörtént a csoda, rákattantam a játékra. Sajnos végigjátszani nem sikerült. A Nexusban sikerült észre sem vennem a varázslót és csak a harcos képességekre gyúrtam. Jó sokáig eljutottam, de a tömlöcös világban, amit utoljára hagytam, valamiféle mágusok jönnek, akiknek egyetlen támadását bekapva azonnal meghaltam. Ez egy idő után elég fárasztóvá vált és úgy értelmeztem, hogy elrontottam a fejlesztéseket.
Aztán pihentettem kicsit, profilt váltottam és már "nincs meg" a játék. Visszamehetnék hozzá, de inkább rámegyek a Dark Soulsra, mert a Demons-t konkrétan a játékosok 3/4-e nem is ismeri, meg ideje megnézni ezt is.

Aztán lehet, hogy úgy járok, mint a Batmannel. Mire megvettem a GOTY-t az Arkham City-ből (korábban már végigjátszottam pc-n) és ki is bontottam, addigra pont bejelentették a PS4-es remastert.

60 megjegyzés:

  1. A darkszósz pcre nem olcsóbb?

    VálaszTörlés
  2. De, de inkább PS3. Az valahogy tartósabb és hordozhatóbb, kölcsönadhatóbb is. A géppel együtt legalábbis tudom vinni magammal, a pc-vel inkább nem csinálnám meg ezt.

    VálaszTörlés
  3. Az biztos, hogy kölcsönadhatóbb. :D Én ps3 híján majd pc-n fogom kipróbálni. :)
    (de jó is lenne egy működő játék-streaming szolgáltatás, amihez csak net kellene, és bárhol-bármikor kikölcsönözhető lenne egy játék pár órára)

    Elkezdtem a pillars-t. Hát ez nagyon jó!! El sem tudom mondani, hogy mennyire hiányzott egy ilyen játék. Ami durva, hogy steam-en a játék 42 euro, GOG-n meg ugyanaz DRM-mentesen 32 euro.

    Nézegettem a Bloodborne-t yt-on, egész jónak tűnik. :) (pár év múlva úgyis kijön pc-re :D :D)

    VálaszTörlés
  4. Gyerekesen mindig azt mondtam, hogy az FF7 a kedvenc játékom, pedig egyértelműen a Dark Souls az. Ennél videojátékabb videojáték nincs, ráadásul olyan átgondolt rendszer van mögötte, amik max a régi PC-és nyugati rpg-nél volt. Jó játékot, én csak annyi tanácsot adnék, hogy ne bánd a lélekpontok elvesztését.

    Én a Bloodborne-al tolom, durván 7 órát játszottam vele, és imádom, nagyon össze van rakva, kivéve a technikai oldalát. Szaggat, néha olyan hangot adva mint mikor a kazettás játékok "beszorultak" és csak zúgtak, 40 másodperces töltőképernyők. Fogalmam sincs mire kértek még a fejlesztők másfél hónap haladékot, mert ez még mindig nincs kész, a közel 3gigás első napos patch ellenére sem. Azért ez már szánalmas. Lehet bármennyire jó cucc mondjuk egy Witcher 3, sokkal jobb lesz úgy játszani vele, ha már kijött mondjuk 2-3 patch, és nem lesz vele semmi probléma. Mert amúgy lesz...

    VálaszTörlés
  5. Kipróbáltam a Bloodborne-t én is (csak röviden) az esportsfesten és tetszett is nagyon, de mostanában heti egy alkalommal sikerül csak játszani, ezért nem ugrom még rá. Főleg így, hogy úton van a Dark Souls.
    Most hétvégén végre játszogatom, mindig el is határozom, hogy mit, de sosem az lesz belőle, szóval inkább nem mondok semmit. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk szerintem most vétek volt a Dark Soulst megvenni a Bloodborne helyett, igaz nem ugyanaz a árkategória, és gyakorlatilag egy szinten van a kettő játék, csak a Bloodborne mégis frissebb, szebb.
      Én bő 1 hét alatt 40 órát beletoltam, zsibog is a fejem rendesen, ilyenkor lenne jó valami pár napos túra, vagy hasonló ki a természetbe projekt, csak hát ezt nehezebb összehozni, mint egy platinum trófeát. :)

      Törlés
  6. Áh, még meg sem jött. Meg hát, nem rohanós nekem már semmi. :)
    Valahogy most már elég "öreg" vagyok ahhoz, hogy játékokon ne kapkodjak és szeretem sorban végignyomni őket, még akkor is, ha ez nem folytatás. Talán fura is lenne visszamenni utólag a DS-hez.

    VálaszTörlés
  7. Na azóta benne van a játékban olyan 19 órám és imádom.
    Ami már az elején meglepetés volt, hogy ez a játék mennyire, de mennyire ugyanaz, mint a Demon's Souls. Grafika, mechanikák, de még helyenként a zene is és hát ugyanúgy megölnek az elején, ugyanúgy vissza lehet változni, ugyanúgy jön egy sárkány a hídon. Persze csak az elején tök egyforma, utána már olyan, mintha csak ugyanaz lenne más szereplőkkel és helyszínekkel. A lényegi változás az, hogy hub helyett checkpointos (tábortüzes) a mentés, ami jobb is így, kevesebbet tölt. Nem is értem, hogy a Bloodborne miért tért vissza a hubhoz, bár azzal keveset játszottam. Viszont kellemes volt, hogy ennyi Dark Soulsozás után az mennyire jól megy.

    Szóval ez a játék nyugodtan lehetett volna Demon's Souls 2 is. Nem is értem, hogy miért ment annak idején a sok vita, hogy melyik a jobb. Igazából arról volt szó, hogy a Boxosok nem ismerték az egyiket, a PS-esek közül meg páran nem ismerték a másikat.

    Közben meg beszereztem megint pár játékot Japánból, de még nem volt időm rájuk.
    A Puyopuyo Tetrist este kipróbáltam és nagyon jó vétel volt, főleg azért, mert talán sosem jön ki Nyugaton. (Sega játék, akik leálltak és a korábbi Puyo játékokkal sem sikerült Japánon kívül aratni)
    Bejött a Raident is jegyző Cave-től a Ketsui nevű 2D shoot'em up PS3-ra, ami szintén csak Japánban jött ki 360-ra és PS3-ra. (meg DS-en is volt, azt hiszem)
    Plusz bagóért sikerült megvenni a Klonoa 1-2-t.
    Olyanok ezek a japán használt játékok, mintha pár napja jelentek volna meg. (mármint annyira vigyáztak rájuk)

    Ajándékba kaptam még egy kis fekete-fehér Wonderswant, azt is beizzítom majd. Bár csak egy szöveges horror-kalandjáték van hozzá. :)

    VálaszTörlés
  8. Szóval jó a szósz. :D

    Pillars 85 óra után, lassan folytatni kellene a fő sztorivonalat. :D
    (rengeteg negatívumot lehetne felsorolni, átgondolatlan design, kidolgozatlan részek, csiszolatlan rendszer, de nagyon sok a pozitív dolog is. pl tényleg elgondolkodtató morális dilemmák, komoly személyes történetek a szereplőknél)

    A következő psx játék, amit tervezek kipróbálni, az a Wild Arms.

    VálaszTörlés
  9. Nekem most a takarítás jut. Ilyen az, amikor nő jön a házhoz.:D Még ha nem is történik semmi, szeretem ha ki van nyalva a lakás. (ha haverok jönnek, akkor nem izgat annyira, főleg azután, ami náluk van)
    Talán még a játékaim egy részét is eldugom...:D

    VálaszTörlés
  10. Úgy megnéznék egy ilyen TV-sorozatot. :D
    https://www.youtube.com/watch?v=ndfLhxou3SE

    VálaszTörlés
  11. Pillars of Eternity, vége. Csak ugyanazt tudom mondani, mint az egyharmadánál. Meg lehetett volna ezt csinálni sokkal-sokkal jobban is. De simán megérte végigmenni rajta. Normálon, miután van pap a csapatban, elég könnyű. (kivéve adra dragon) Száztizennégy óra negyvenöt perc lett a vége a mentett állás szerint, a valódi ennél valamivel több lehet. :)

    VálaszTörlés
  12. Szép "munka"...:D Én még mindig Dárkszószozom, hetente kb. kétszer, annyi más dolgom van mostanában.

    VálaszTörlés
  13. Az a japán játék filmbetét nagyon beteg. Ilyesmi trash volt a Captain Power is emlékeim szerint, csak rosszabb. :D

    VálaszTörlés
  14. A lapozgatós könyv projected folytattad? :)

    VálaszTörlés
  15. Nem... Teljesen elfelejtettem...:D
    De jó, hogy eszembe juttattad.
    Most amúgy ezer hülyeséget csinálok. Vettem például egy Windows Phone-t és azzal egyetlen dolog nem szeretkezik, a Google. Például ez a blog sem. Részben meg is hírdettem a telefont, részben lehet, hogy mégis megtartom, mert pár dolog azért tetszik rajta nagyon és nem akarok 200ezret költeni új iphone-ra az android meg a franc tudja mennyire feküdne újra. Most "unalmamban" találtam egy jó kis wordpresshez való appot és talán átmigrálok oda. :D Na persze előbb tesztelgetem.

    VálaszTörlés
  16. https://player2valhalla.wordpress.com/
    (most lényegtelen, hogy pixelcast a címe, az csak placeholder) nagyon szépen átimportált mindent a blogspotról, még a hozzászólásokat is. még a végén megpróbálom a blog.hu-ra átmentett freeblog-os maradványokat is importálni.

    VálaszTörlés
  17. áh, azért is pixelcast, mert régebben a wordpressen próbáltam tárhelyet találni a podcasthoz. aztán végül fizetős is lett volna, meg nem tudom mi miatt, de elvetettem az ötletet. ebéd után ránézek azért, hátha nem olyan drága a tárhelyük.

    VálaszTörlés
  18. Csak most rátaláltam egy sorozatra, aminek valamikor megvolt az első része, és elkezdtem vele játszani.

    http://www.projectaon.org/en/Main/Books

    VálaszTörlés
  19. Remaster, az van. :D :D

    http://www.gamespot.com/articles/acclaimed-dreamcast-rpg-grandia-ii-coming-to-steam/1100-6427252/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyenkor egy alternatív valóságban érzem magam...

      Törlés
    2. 2015 van, és kijött a YS, FF13, The Legend of Heroes, meglebegtették hogy a Tales of Zestiria is érkezhet, és most a Grandia 2. Egyfelől ezt korábban elképzelhetetlen volt, hogy PC-re, Streamre Jrpg-ék jönnek. Másrészt meg komolyan, pont a Grandia 2? :D Ez a döntés honnan jött? Tudom hogy anno megjelent PC-re, de akkor is.

      Törlés
    3. Igaz, régen, ha valamilyen csak közelítően japános kinézetű játék jött pcre, már szinte csodaszámba ment. :D
      A Game Arts tulajdonosa, akiknek a Grandia Online nevű izét is köszönhetjük, úgy döntött, hogy megpróbál még egy kis pénzt szerezni a brandből, és a második Grandiával kell a legkevesebbet dolgozni, szerintem ezért ez jön.

      Törlés
  20. Ez jó! A Grandia 2-őt imádtam, de sosem nyomtam végig. Mondjuk most már csak az első résszel fogom kezdeni, mihelyst ideér végre.

    VálaszTörlés
  21. Nekem az első jobban tetszett. (bár lehet, hogy ezt már mondtam párszázszor :D )

    Megint az megy, hogy a stúdió tulajdonosa nem tud mit kezdeni a nála lévő IP jogokkal. Meglebegtették, hogy kiadják a sorozatot PCre, és volt elég érdeklődés, hogy belevágjanak.
    Azért jön a második játék, mert azzal kell a legkevesebbet dogozni. Már úgyis van pc verzió belőle, ami a PS2 változat portja, csak lecserélnek egy-két grafikát benne, és kész. Majd megnézzük, hogy a 2002-es PC kiadáshoz viszonyítva mi a különbség. :D

    Arra azért kíváncsi leszek, hogy lesz-e Granda 1 pcre. :D

    VálaszTörlés
  22. Sosem játszottam a Grandia első részével, ezért is volt nagy meglepetés, amikor a Wikipedián azt olvastam, hogy annak idején ezt fej-fej mellettire hozták ki az FF7-tel.
    Azért az nem sámli.:)
    Ha elég jó, akkor képes leszek japánul lenyomni és jó sokat szótárazni belőle.
    Amúgy meg egy Tales of Destiny-n is gondolkodom a jövőben, az a játék még olyan szép klasszikus grafikával készült, nem úgy, mint a később Tales-ek. Bár a Destiny is - és ez is meglepetés volt nekem tegnap -, kapott már PS2-n egy remake-et, teljesen más kinézettel. Na az már ránézésre sem tetszik úgy, mint a sprite-os.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a Tales of Eterniát ajánlanám, USA-ban Destiny 2 néven jelent meg. Ez még egy igazi varázslatos Jrpg volt, imádtam, kedvencem a sorozatból. Nagyon szépen néznek ki a falvak, városok benne, persze a tipikus klisé, hogy a játék 70%-nál eljutsz a havas vidékre, jégbe fagyott várossal, meg van benne természetesen sivatagi oázis is. Elég sok mini game is van benne, én például imádtam recepteket gyűjteni, különböző városokban kellett megtalálni a mester szakácsot, aki beleolvadt a környezetbe, persze elég jól kiszúrható volt, meg csak nyomogattad az X-et és előbb utóbb megtaláltad, de jó emlékeim maradtak a játékból.
      Ha tudnék japánul azonnal belekezdenék a Tales of Rebirth-be...

      Törlés
  23. Kár, hogy ezek még mindig csak ilyen álmocskák. :) A héten még mindig nem játszottam és ma sem lesz rá időm. Holnap meg péntek este, amikor cikinek is tartom a játékot, de nekem valszeg pont az jut majd más program híján. Akkor pedig folytatom a Dárkszószt, mert már elég jól benne vagyok 35 órával.

    VálaszTörlés
  24. Nem is tudnék két ennél jobban különböző jrpg-t mondani. A Grandia teljesen más, nincs emózás, sokkal könnyebb hangvételű, humorosabb, mint az ff7. :) Csak a világ végéig juss el, utána már sima ügy. :D

    Nekem meg a Tales of Phantasia keltette fel a figyelmem, a psx változathoz adtak állítólag egy csomó plusz szöveget, ami a nintendóból kimaradt, nem engedték, vagy ilyesmi. Csak japánul jelent meg, de van angol fanfordítása.

    Én se játszok sokat. Tavaly csak a Grimrock 2-re futotta (ami jó volt :) ). Idén már háromszor annyit játszottam az egyetlen pillars-szal, mint előző évben összesen. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavaly kezdtem bele a Grandia 2-be, de úgy 4-5 óránál meg is akadtam, nem volt egyetlen érv sem arra hogy folytassam. Így ez már örökre elfog veszni a süllyesztőbe. Az első résszel még a PS magazinhoz adott demó cd-én találkoztam egy trailer személyében, azóta akarok játszani vele, de ha a PS1-2-es backlogra gondolok, van ennél potenciálisabb versenyző is a listán. Például az egy hete elkezdett Digital Devil Saga. 8 órám van benne, és nem azért mert olyan kevés lett volna az időm, hanem mert olyan nyögve nyelős. Ezek a copy+paste dungeonok a PS2-es Jrpg-nél engem teljesen kitud akasztani. Unalmas, 3-4 másodpercenként harc, kurva lassan lehet fejlődni, nem lehet fegyvert vagy felszerelést váltani, 1-1 dungeon között van csak sztori, duma az is cutscene alatt. Ugyanakkor a karakterdizájn meg a sztori vinne előre, valamint a zene az ami miatt még nem hagytam abba: https://www.youtube.com/watch?v=TB_Al8lCKKE&index=2&list=PL0008307CF3DC119A

      Törlés
    2. Valamelyik Digital Devil Sagát próbáltam, de nem jutottam benne sokáig. Volt valami dungeon-végi csata egy két lábon álló, tűzokádó, szakadt melltartós zebrával, aztán amikor visszatért a csapat a bázisra, mindenki megőrült, majd jött egy kislány, énekelt, és mindenki megnyugodott. Akkor volt valami ilyesmi dialógus:
      - Mi volt ez?
      Mire a kislány:
      - Egy dal.
      - Egy... dal?
      - Igen... egy dal.
      (tovább nem jutottam)(meg asszem ebben volt a harapós mellű nő)

      PS1-nél nekem is nagyon sokat kellene pótolnom. Tales of játékok, Breath of Fire 3-4, Front Mission-ok, Tenchu-k, Final Fantasy Tactics és szégyenszemre a Vagrant Story se volt még meg. PS2-nél az Ookami a nagy lemaradásom, a Shadow Hearts-ok, meg a múltkor beszereztem a Berwick Sagát, nagyon dícsérték valahol.

      Törlés
    3. Sejtettem, hogy találok angol szöveg japán hangokkal hack-et a Grandiához. Most már csak a nehezítő patch-et kell applikálni, és kész is a Definitive Edition. :D :D :D

      Törlés
  25. Hát, ha a Destiny bejön, akkor biztos azzal folytatom majd. Az Eternia volt az, amit egyszer még egy videojáték csatornán láttam, valami francia eredetűn, de magyar kábelen lehetett nézni 2000 körül és nagyon szép volt.

    VálaszTörlés
  26. Az Eternia nagyon jól néz ki, biztos, hogy kipróbálom majd. (valamelyik életben) :D

    VálaszTörlés
  27. Wicser 3 launcs tréjler: https://www.youtube.com/watch?v=1-l29HlKkXU

    (kegyetlen)

    VálaszTörlés
  28. Az rpg sajnos ilyen. Nekem az újak is ugyanúgy unalmassá válnak, ha csak a folyamatosan adagolt fejlődés számít bennük és taktikázni nem is kell.
    De egy azért csak nekimegyek néha egy klasszikusnak, főleg akkor, ha jó olcsón sikerül hozzájutni.

    VálaszTörlés
  29. Tegnap sikerült eljutnom a Last of Us-ig. A cdkeys oldalon kemény 1600Ft-ért vesztegették a PS4-es verzió letöltőkódját, ennyit biztos megér.
    Csak egy fél órám van benne, amiből játékidő nulla, de iszonyatosan jól szól 5.1-ben és nagyon szép is.:) A hétvége lehet, hogy ezzel megy majd el.

    Kipróbáltam a PS3-as Ketsui-t is, ami a Raiden Project-es Cave (Keibu) 2d shoot 'em upja. Csak két menetet nyomtam, mert fáradt voltam és hirtelen nagyon zavartak benne a színek, nem láttam át jól, hogy hol jönnek a lövések, de talán csak szokni kell picit.

    VálaszTörlés
  30. Hogy tetszik a lassz óf asz? :D

    VálaszTörlés
  31. Megvolt. Nagyon jó kis dráma volt, jobb is, mint az átlag zombifilmek.
    Játékként egyszer elmegy, de semmi több. Pedig éreztem benne az ikszfaktort. Ezzel a motorral egy csodálatos kis Residentet vagy Silent Hillt lehetne csinálni. De ez a mész előre autosave, kis lövöldözés autosave minden csak nem túlélősdi. Pár pályarész egész metal geares lett, de nem vagyok elégedett csak a mozi résszel. Azzal nagyon.

    VálaszTörlés
  32. Én youtube-on néztem. A sztori szerintem sem volt rossz. :)

    VálaszTörlés
  33. Kellemessé tette, hogy nem kavarták túl és mindkét karakter emberi volt. Plusz a végén ez a "kegyes hazugság" teljesen érthető volt. Apa újra "apa" lett.
    Tetszett. De örülök, hogy csak 15 dolcsiba került.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem fizettem érte sokkal többet, de kidobott pénznek gondolom. Azt a 15 órát is inkább alvással töltöttem volna...
      Az egy dolog, hogy a sztori és a jelenetek egy gagyibb amerikai sorozat szintjén van, videojátékban manapság ez már elfogadható, de még ilyen szar játékmenetet én nem akarok viszontlátni egy játékban sem. Tolod előre a kart, és hallgatod a díszkurzust, létrát állítasz, raklapon úsztatod Elliet, cutscene bámulsz, és olykor lopakodsz, lövöldözöl. Utóbbi számomra olyan frusztráló volt, hogy nem egyszer azt mondtam kész, vége én többet el nem indítom még egyszer ezt a játékot. Illetve végig ott volt bennem az a sugallat, hogy vajon mi fog ebben a játékban történni, amiért ennyien oda vannak érte? Teltek a napok, a játékórák, vártam hogy jöjjön az a bizonyos jelenet, pálya rész, aztán az Ending feliratnál csalódottan tettem le a kontrollert. A valaha legtúlértékeltebb játéknak tartom, talán csak ezért érte meg végigjátszanom.

      Törlés
    2. Nekem néha bejön egy-egy ilyen limonádé játék végigtolása, mondjuk pont most a Dark Souls közben. De az azért vicc, hogy ezek nyerik az év játéka díjakat. Játékként tényleg szomorú, hogy mennyire gyenge. Annak ellenére, hogy amúgy ami bele van rakva (lopakodás és lövöldözés), az működik és tök jót lehetne csinálni belőle.

      Törlés
  34. Ahogy én láttam, Elli egy pillanatig se hitte el, amit Joel összehordott neki. Meg amit az egész sugallt (nekem): Megmenteni ezt az emberiséget? Inkább nem, köszi. Menjenek a picsába. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt én nem tudtam eldönteni. De ha választanom kell elhitte.
      Joelt megértem.
      Nekem nem az jött le, hogy az emberiségre szarik, hanem az, hogy most nem hagyja meghalni a "lányát", semmi áron. Konkrétan én sem hagytam volna. Önkényesség ide vagy oda..:D

      Törlés
    2. Joel motivációja érthető, én Ellie-nél gondoltam ezt. Annyi rossz élményen ment át, hogy bár (szerintem) megértette a helyzetet, de úgy döntött, akár Joel érdekében, hogy belemegy a játékba, és vele marad. De lehet, hogy csak beleláttam. :D (meg régen is néztem)

      Törlés
  35. Közben ma megjöttek megint a régi játékaim Japánból.
    Gunpey, Grandia, Dragon Master Silk, Silent Bomber, Wachenröder és annyira, de annyira japán dolog az, hogy ilyen régi, '90-es évekből származó játékokról van szó, használt boltból és mind úgy néz ki, mintha zsír új lenne. Kinyitva még az ajándék matricák is benne vannak. Ezért ezekre most kifejezetten fogok vigyázni, egyből mennek fel a szekrényre. Azt sem tudom, melyikkel kezdjem, de a Dragon Master Silk az esélyes. A doboza alapján elf pornó, de valójában belső nézetes dungeon crawler.

    VálaszTörlés
  36. Saturnra jött ki a Langrisser Dramatic Edition is japánban.

    https://www.youtube.com/watch?v=a4JBJzLL2rI

    http://www.hardcoregaming101.net/langrisser/langrisser.htm

    VálaszTörlés
  37. DM Silk introja vicces, de tartok tőle, hogy a játék nem lesz túl jó. Aztán ki tudja... :D

    VálaszTörlés
  38. hát, időm még nem volt rá, de attól én sem tartok, hogy ez lesz életem játéka.:D
    de az egész csomag került 4600-ba és szeretem az ilyen klasszik dungeon izéket. max pár óra után feladom.:) a grandia viszont fmv közben zajos (máshol teljesen hibátlanul működik), nem tudom, hogy lemez probléma-e vagy csak amiatt, hogy import a játék és action replay-jel indul csak el. más játék még nem csinált ilyet, mondjuk.

    VálaszTörlés
  39. Japán oldalakon azt olvasom, hogy emulátoron van ugyanez a Grandia probléma (sőt, angolul is volt találat, csak az az oldal most nem elérhető). Feltételezem, hogy ez az action replayes 'régió hack' és a Grandia híresen szar video tömörítése együtt okozza a bajt. :) Mondjuk max az fmv-ket megnézem iPaden. :D Játék közben nincs semmi gond a hangokkal.

    VálaszTörlés
  40. Nagyon kevés a video benne, majdnem minden átvezető játékmotoros. Egy video rémlik, ahol mesélnek is valamit a régmúlt történelméből. Megnézem emulátoron, ha ott jó, akkor lehet, hogy az action replay a gond.

    VálaszTörlés
  41. Csak kell vagy egy-két óra mire meghozza a futár a játékot. :D :D

    VálaszTörlés
  42. Haha..:D Amúgy még csak fél órát szórakoztam vele, mert szerdán reggel nem tudtam az izomláztól aludni és gondoltam, hogy akkor már bedobom. Persze rögtön elálmosodtam rajta.
    Viszont tetszik a Xenogears féle grafika, csak már nagyon elszoktam ettől a vállgombos kameraforgatástól... Uh... :D

    VálaszTörlés
  43. SSF012betaR3 (ez egy régebbi emulátor) Nem észlelek zajt a videoknál.
    (nekem is az első dolgom volt áttenni jobb karra a kameraforgást)

    VálaszTörlés
  44. http://www.geocities.jp/mj3kj8o5/ssf/

    Ha minden igaz, még fejleszti a srác. Már vagy 10 éve készül. :D

    VálaszTörlés
  45. Nemtom miért nem lehet rácsapni a Saturn, meg a PS1-et egy kicseszett kártyára, amit bedughatnék a PC-be...:D

    VálaszTörlés
  46. Erről álmodoztam régen, csak ps2-vel. :D
    Az ssf haszálata nem bonyolult, cserébe csak kevés grafika feljavító opció van.
    Arra kell csak figyelni, hogyha megáll a játék, de szól a zene, tehát nem fagyott le, akkor a Dot Clock nevű beállításon kell változtatni, és akkor továbbmegy. (de nem sok ilyen eset van, a Panzer Dragoon Saga-t simán végigvittem, hogy csak egyszer kellett ehhez nyúlni) :)

    VálaszTörlés