2012. november 10., szombat

JACK OFF

Nagyjából két hónapig az - annak idején teljesen kihagyott - 24 jelentette az első számú időtöltést számomra.
Teljesen kiesett a tévé, a politika és a mozifilm az életemből. Azt hiszem, hogy csak az újraindított Pókember csúszott be, de bár kihagytam volna. Mert közel Amerika Kapitány szintű hulladék az egész, függetlenül attól, hogy a szereplők szebbek.
A videojátékozáshoz pedig hiába jött meg a kedvem szeptemberben, az első (24) rész után jócskán megcsappant az erre fordított/fordítható szabadidőm.

Végigmentem a sok sebből vérző, Tomb Raider Legenden, aztán az ahhoz képest, de önmagában is baromi jó Anniversary-n.

Belevetettem magam nem egy iPades címbe is.

Talán megérdemel majd egyszer még egy egész bejegyzést, de a szépsége okán sokat hájpolt Lili valami borzasztó egyszerű és unalmas. Olyannyira, hogy kétszer el sem indítottam. Majd akkor, ha nagyon, de nagyon unatkozom.

Három fejezetet teljesítettem egy nekifutásra a Descend nevű, mobil eszközökre egyszerűsített/áramvonalasított, mégis kissé hc dungeon crawlerben.
Sajnos elhagytam valahol egy kulcsot, s órákig kutatva utána annyi felesleges harcba keveredtem, hogy elhasználtam a jó kis gyógyital-gyűjteményemet. Ennek mindenképp nekimegyek még egyszer és várom a fejlesztő következő, komolyabb játékát, a Coldfire Keepet. A Grimrock után jó látni, hogy van még mivel játszani.

Ezután jöttek a lapozgatós könyv játékok.
Az An Assassin in Orlandes visszahozta a régi Kaland, Játék, Kockázat hangulatot, ellenben Ian Livingstone új könyve a Blood of the Zombies (iPad játék formájában próbáltam) több alkalommal is csalódást okozott. Remekül van megírva, de a harc egyszerűbb lett mint volt(!) és sajnálatos módon, sokszor teljesen esélytelenül megy bele az ember egy harcba, ha az előzőben nem volt szerencsés.
Mindezt tetézte, hogy még mindig van a könyvben olyan elágazás, amin az egyik - szerencsétlen - irányba forudulva elkerülhetetlen a halál.
A legrosszabb viszont az volt, hogy a játék végén szükség van a továbbjutáshoz egy tárgyra, amivel nem rendelkeztem. Egy kötélcsigára. Utam során mindenhová benéztem, ahová tudtam. Értelemszerűen csak azokba a szobákba, amelyekhez eljutottam a balra és jobbra folyosók egyikét választva. A játék legelején persze meg lehetett volna venni, de másra költöttem. Ha papíron játszanék, akkor csalva továbblapoznék és megnézném, hogy mi a játék vége. De digitális formában teljesen elölről kellene kezdenem a játékot... egyelőre inkább kösz, de nem.

Épp most játszom androidon egy ingyenes szöveges kalandjátékkal, a Wizard's Choice-szal, ami egyszerűsége ellenére kifejezetten humoros tud lenni és külön pozitívuma, hogy a "harc" be van építve a történetbe. 444 Ft-ot talán nem fognak megérni a folytatásai. (Attól is függ, hogy milyen hosszú egy-egy epizód)

Mondhatni ennyire futotta szeptember közepe és ma hajnal közt, amikor befejeződött Jack Bauer története. A mai sorozatokhoz viszonyítva kiemelkedően jó élmény volt, még a kisebb lejtmeneteivel együtt is. Gyors fejszámolással kiderül, hogy két 100 órás jrpg-t is végignyomhattam volna a 24 helyett, de egy mai jrpg már pehelysúly kategória belefektetett munka / kapott élmény szinten, így esély sem lett volna ilyesmire.

Hosszú út volt, de tartalmas. A döntések súlya és a helyenként teljesen nyílt kritika Amerika külpolitikájával szemben végig a képernyő elé tudott szegezni. Most pedig mint aki hibernációból tért vissza, csak pislogok, hogy mi minden történt időközben. Emberek jöttek rá arra, hogy a Resident Evil 6 nem csak a trailerekben és játszható demóban volt rossz, hanem valójában is. Vannak akik már az Assassin's Creed III-nál is észreveszik. (Meg olyanok, akik aztán mindezt egyszerűen annak tudják be, hogy rég volt a generáció eleje...:)
Ja és mi van? A Disney megvette a Star Warst? Whoa... Ideje lesz végre elolvasni azokat a regényeket, amik az első trilógia után jöttek ki.
Ja és megy az új Bond film a moziban? Komolyan... Nyolc évadnyi Jack Bauer után nem tudom, hogy merjek-e reménykedni a modernizált Bondban.

5 megjegyzés:

  1. Nekem a Bond csalódás volt, a Disney Star Wars csak jobb lehet, mint amit Lucasék az elmúlt években műveltek, a 24 mind a mai napig hidegen hagy. :D Szerintem semmit sem hagytál ki a világból, lassan már csak passzióból is hibernációba feküdnék vagy száz évre, hogy akkor jobb e egy kicsit a helyzet.

    VálaszTörlés
  2. AC3 rettentő szar. Nyomok védekezést és támadást, és erre egy videobejátszás keretében kinyír mindenkit a főhős. Csak néztem. Az meg hogy normális lopakodási rendszer a mai napig nincs, viszont egyre több a kötelezően lopakodós szakasz, kifejezetten nevetséges. Nem azért rossz a játék, mert rég volt a generáció eleje, hanem mert nyitott világú ugrálós-harcolós játékból, afféle sandbox PoP-ból lett egy ilyen fúziós kicsit rpg, kicsit taktikai, kicsit lopakodós, kicsit kötött, kicsit szabad színtelen szagtalan izé, amit tényleg csak maga a korszak tudna feldobni, ha a sztori cserébe ne lenne rémesen kiábrándító. Időnként legalább szép. 24 viszont ütős lehetett így egyben, nem hagytál ki semmit.

    VálaszTörlés
  3. A Dishonored nem keltette fel az érdeklődésed? Vagy a Mark of the Ninja? Esetleg az új xcom? Van új Giana is, meg kéne már néznem, hogy milyen lett. Egyre inkább úgy érzem, hogy mostanában jó játékosnak lenni, nagyon sok jó játék jön. És akkor még ott lesznek a kickstarteres projectek, te jó ég... :D

    VálaszTörlés
  4. De, ezekkel szeretnék játszani. Most pár napig vendégem van, de legkésőbb hétvégén rámegyek valamelyikre. Talán pont a ninjásra, mert azt régóta várom.

    VálaszTörlés
  5. 24 felírva a listára, majd jövőre valamikor. Sok a film, sok a koreai sorozat, sok a játék, és sajnos nagyon sok a munka, így nehezen tudok bedobni egy új "projektet".
    Nálam a Legend és az Anniversary egy szinten van, mindkettő tetszett, ellenben a borzalmas Underworld-el.
    IOS-en én nemrég a Rayman Run-t játszottam végig, marha jó 10/10-es, persze mobiljátékként. Valamint a GTA 3, Chinatown Wars-t vettem meg. Remélem az ötödik részig végig viszem mindkettőt.
    Nem olyan rég néztem meg a Dr. No-t és a From Russia with Love-ot HD-ban. Utóbbi nem tetszett, viszont a Dr. NO nagyon is. Napokban majd a Casino Royale-t pótlom be, teljesen kimaradt anno.
    Star Wars kapcsán érdekes, hogy az emberek a fórumon már csak az első részt a New Hope-ot tartják jónak az összes többi szar. :)
    Én most a Tales of Graces F-el vagyok el, de nagyon. Tetszik, vannak gyengéi, ugyanolyan mint a többi Tales of rész, de átgondoltabb, vannak összefüggések a gyűjtögetni valók között, nehéz, van kihívás, jó a rendszer. Vesperiát megeszi reggelire minden szempontból. Szerintem év végéig csak ez fog menni, talán megpróbálok mellette egy Halo 4-et végigjátszani.

    VálaszTörlés