2015. június 19., péntek

E3 2015

Rendhagyó volt, mert több év után először úgy döntöttem, hogy nem veszek ki emiatt szabadságot. A korábbi évek tapasztalatai vettek rá erre. Megy a parasztvakítás, aminek a vége az, hogy meg sem jelennek játékok, ha megjelennek, messze nem úgy néznek ki, mint ígérték, illetve mutogatják azokat a játékokat, amiket egy év múlva is csak mutogatni fognak.

Ennek ellenére idén volt pár nagy port kavaró hír, ami miatt izgalmas lett volna a műsor, de nem bánom annyira, hogy inkább aludtam.
Még most sem pótoltam be minden trailert, de a lényeggel megvagyok.
Úgyhogy csak röviden mindenről, ami nyomott hagyott bennem.

Először a Metal Gear Solid V trailerét néztem meg, kétszer. Úgy is gondoltam, hogy nekem elég is volt az E3-ból egyelőre. Utána meghallgattam vagy nyolcszor a Here's to you, Nicola and Bartot. Ez az egyetlen játék, amit első nap tervezek megvenni, hacsak közbe nem jön valami, játékkal nem kapcsolatos, halaszthatatlan tennivaló.

Másodjára a Trónok harca évadzárót Mirror's Edge Catalyst videót láttam. A játékból aztán sok nem jött át, de ugyanazt a hangulatot hozni fogja, mint az első. Külön pozitívum, hogy Faith végre kapott egy rendes arcot, az első rész "pofázmánya" után.:D Kifejezetten a külcsín és valamelyest a cyberpunk setting miatt ez még mindig nagyon tetszik, akármilyen is a játékmenet.

A Fallout 4 trailer csodálatos, bár grafikailag semmi kiemelkedőt nem láttam rajta. Ez a játék a KELL kategória még mindig. Még mindig, ja... Még mindig nem nyomtam végig a harmadikat, meg a Skyrimet sem, de jó sok órám van bennük, többszöröse az átlagjátékok hosszának.

Xbox One Elite controller - jónak néz ki, ha ezt adják az Oculus mellé, akkor talán egyszer lesz is ilyenem. De 150 Dollárt nem költök egyetlen kontrollerre...

One Backward Compatibility - Öööö... Imádnám, ha a 360 lett volna az előző generációban a fő gépem. De van rá vagy öt játékom. PS4-en meg nem fog megtörténni, annyira eltér a PS3 belülről mindentől.

Gears of War, Killer Instinct PC-re - A WIN10-et táplálni kell, az az új XBox.

Első látásra alakult ki bennem vonzalom a Horizon: Zero Dawn felé. Nem tudom mi ez a robotdínó Monster Hunter dolog, lehetséges, hogy gyenge lesz, de úgy tűnik elmozdultak a Killzone-tól és folyosóktól végre. Remélem is, hogy inkább vadászar lesz jó nagy terepen és nem tíz méter futás után egy-egy bossfight. A vörös főszereplőnőnek nagyon szép haja van, nagyon jó a zene, a környezet, a Xenogears féle setting, szeretem az ilyeneket.:)


Shenmue 3? Háuh? Nem dobtam rá pénzt a kickstarteren. Örülök, hogy lesz, remélem jó lesz, de még csak ezután szeretném pótolni/folytatni az elsőt, ami itt fekszik a polcon, japánul. Emlékeim szerint sokat töltött, ijesztően futott a főszereplő srác, cicát lehetett simogatni, villanyt kapcsolgatni, meg cuccokat gyűjtögetni... De a harc valami borzalmas qte izé volt. Nem tudom, mennyire lesz erőm végignyomni. Mivel megvan megpróbálom majd. Örülök annak is, hogy lesz PC-re is, most már teljesen biztos, hogy gépet fogok fejleszteni/venni és előnyben részesül a konzolokkal szemben.

Final VII Remake? Na az a trailer is inkább teaser volt, persze szíven ütött a végén a zenével. Az emberek megéljenezték Nomura nevét, én inkább idegeskedem miatta. Ne tegyen bele túl sok emót, könyörgöm. A napokban pedig találtam a twitteren egy nagyon érdekes ötletet, ami biztos nem fog megvalósulni, pedig nagyon tetszik.

Last Guardian. Ontja az ICO hangulatot, de hogy negatívkodjak, nem tűnik másnak, mint egy ICO SotC hibrid, amire nem feltétlenül van szükség. Azért érzem így, mert a trailerben látott továbbjutási feladatok, "feladványok" szinte maguktól triggerelődtek és sokkal inkább volt ez így Uncharted, mint ICO.

A Reboot Raider 2-ből még nem láttam jó minőségű videót, de ezzel a tartalommal (nyomd előre a kart és nyomogass egy gombot néha), nem is vagyok kíváncsi rá. Szép, de semmi kiemelkedőt nem láttam rajta, ez lehet a feed minőségének hibája is. Mondjuk annyira nem, mert később láttam az Uncharted 4-et, az...

Azz elképesztően nézett ki. Semmi új nincs benne, de jó kis erődemonstráció. Faithez hasonlóan Elena is végre jól néz ki. Faithhez??? Hogy kell a -hez ragot írni egy ilyen szónál?:D

Hangulatát és küllemét tekintve nagyon tetszett a ReCore és a fejlesztők neve is bizalmat gerjesztő, de ezen sem látszik még, hogy mi lesz belőle.

A RIGSszel tennék egy próbát, de nem ha vr sityót kell venni, akkor már Oculus. Így vagyok a Summer Lessonnel is: nagyon szépek a lányok, de a világnak nincs szüksége ilyen "félmegoldásokra". Igen, vagy jöjjön rögtön valami Star Trek pornó vagy ne erőltessük. :)

A Star Wars Battlefrontot végig sem néztem, úgy ahogy a maradék, meg nem említett trailerek zömét sem.

A Nintendónál csak arra emlékszem, hogy mi ez a Metroid izé, meg milyen ronda a Starfox, amiből csak Adventuresszel van tapasztalatom, a barell rollok hidegen hagynak. A Ninja Theory csinált egy gyönyörű Hellblade trailert, amiben konkrétan skandináv védőrúnák vannak és ömlik belőle a Heavenly Sword. Csodálatos, remélem jó lesz, nem csak szép.

Ja igen, pótolnom kellene a Niert! A Platinum Games a Korra után a Transformersből is csinál egy bóvli játékot? Ne már... Telejsen ugyanaz a nyomj le 10-20 alap ellenfelet, aztán a főtéren küzdj meg a bosszal, miközben félregurulgatsz receptnek tűnik.

...

Összefoglalva:
Leginkább várt: MGS
Legvonzóbb újdonság: Horizon
Legszebb: Uncharted 4
Legszomorúbb: Transformers Devastation
Leglevontabb konklúzió: PS4-em van, szinte minden más, ami érdekel lesz PC-re is, ezután már csak számítógépre kell költenem. (Meg majd egyszer jó olcsón Xenoblade Chroniclesre)

4 megjegyzés:

  1. Ez az egész E3 dolog arra is rávilágított, hogy már a híreket se nagyon kéne követnem a videojátékokról. Hosszú-hosszú évek óta ez az első E3 amit nem néztem élőben, de azóta sem pótoltam, csak azt a pár trailert ami érdekelt, vagy érdekesnek hatott. De mit kezdjek én egy 2016 végén megjelenő játék gameplay videójával? Folyamatosan kövessem majdnem másfél éven keresztül képről képre, sok hazugságokat olvasva a sajtótól, illetve a készítőktől? Fenéket! Fél évre tekintek előre, ami annyit tesz, hogy MGSV, Tales of Zestiria, Persona 5. Ezeket biztosan megfogom venni, és több mint valószínű, hogy tetszeni is fognak. Nem is tudom mi a francnak néztem korábban az E3-mat, igaz az elmúlt 1-2 év alatt hatalmasat változott az ipar...

    VálaszTörlés
  2. Ez teljesen igaz. Ettől függetlenül szívesen nézném még így is, ha nem lenne semmi dolgom. De van, egy plusz napi bért meg tényleg nem ér meg, hogy élőben lássam a két év múlva megjelenő játékok ki tudja mennyire hiteles trailereit.

    VálaszTörlés
  3. A Shenmue-ben azt hiszem, hogy volt valami Virtua Fighter féle harc is. Az FF7 nekem nem ütött akkorát, mert jóval később játszottam csak végig, és nem is igazán akartam remake-t sem. Inkább végignyomom még egyszer a nyolcat, az nekem a nosztalgikus. :D

    The Last Guardian: Osztom az aggodalmakat a játékmenettel kapcsolatban, de ez a kutya-macska-madár valami nagyon szimpatikus.

    Tombradír: YT végignézés lesz, nagyon szép. :D

    A Recore-ra kíváncsi leszek.

    A robotdínók nekem is tetszettek, a játék annyira nem izgat.

    (a -hez toldalékot itt én kötőjellel írnám)

    VálaszTörlés
  4. És a Dishonored 2 is lehet, hogy érdekelni fog. :D
    (ha nem butul, hanem fejlődik)

    VálaszTörlés