2015. június 19., péntek

TRANSFORMERS PRIME

Hogy mit is csináltok E3 helyett? Dolgozom, duolingo-n tanulgatok írül, de... Leginkább a Transformers Prime sorozat első évadát nézem. Az eredeti Marvel képregény óta nem találkoztam ennyire jó sorozattal. Persze vannak benne gyerekek és nem tépnek szét benne embereket, de elég sötét tónusúra és helyenként kifejeztetten felnőttesre vették az egészet, "élőholtakkal", virtuális valósággal, hatalmi harccal, kibertroni technológiára vadászó emberekkel. Az általam egyébként utált Michael Bay féle mozifilmekből csak néhány jó elemet vettek át, ilyesmi egyes robotok kinézete, Soundwave pld. cool, Bee beszédképtelensége, a földi járművek beszkennelése (de nem használják ám két másodpercenként). A régi képregényből is több dolog átjött, a filmekben elrontott Optimus itt végre megint bölcs és erős vezér, de itt volak a "csavarok" (Scraplets), de folyamatos Megatron és Starscream viszálya is. A fő karakterek teljesen jók és megkülönböztethetők. A kinézet kiváló (rendes felbontásban), fémesen csillog, a robotok szemei, arckifejezései robotosak, de kifejezőek.


Uh, kis spoiler, de az évad vége az volt, mint a képregényé, csak kicsit megcsavarva, kicsiben. Ezután mit tudnak kitalálni? :)

4 megjegyzés:

  1. Most épp nem, de nem olyan rég minden reggel ment az RTL-en. Munkába indulás előtt szoktam egy órát reggelizni és netezni, a háttérben meg megy a tévé. Így fél szemmel követtem a sorozatot. :)

    VálaszTörlés
  2. Már a második évadban járok és talán még jobban tetszik, mint az első. Pedig azt hittem, hogy ott ellőnek mindent, tekintve, hogy az utolsó pár részben összecsapták a képregényben oly hosszan taglalt Unikron témát.
    Azon pedig újra és újra meglepődöm, hogy mennyire jók a szinkronhangok.
    Starscream, Optimus, Megatron és Bulkhead.
    (az eredeti hanggal nézem, nem tudom, hogy a többi milyen lehet)

    VálaszTörlés
  3. Akkor a Digimont már be is fejezted? :P

    VálaszTörlés
  4. Hát, az első sorozatot igen, az jó is volt. A másodikat, az Adventure 02-t meguntam.

    VálaszTörlés