2015. február 26., csütörtök

TAKE IT ISI

Csodálatos grafika - Nevetséges játék. Ez a The Order: 1886. Na nem olyan nevetséges azért, mint a Beyond, de leginkább valami fénypisztolyos játékhoz lehetne hasonlítani. Mondjuk a Virtua Cophoz. Csak abban végig játszol, ebben meg néha. Adnék is rá vagy 4 pontot, ha pontoznom kellene.
Az ilyen játékokkal úgy vagyok, hogy annyit érnek, amennyit filmként. Ez egy olyasmi film volt, mint a Dracula Untold: egyszer le lehet nyomni, sőt ebben sokkal jobbak az effektek és hosszabb is. De kb. egy szerdai mozijegy árát fizetném ki érte és sokkal jobb is lett volna, ha kiveszik belőle a játékot és megvágják két órára, aztán leadják a moziban. Annyian megnézték volna, mint a Spirits Withint. Nekem szerencsére ingyen volt és ha mondjuk nem ez a játék az, amire azt mondják, hogy hűha, na ez már "nextgen" grafika (mert mondjuk PS3-ra adják ki) és ha mondjuk a menő setting helyett valami twilightosat kap, akkor ki sem próbálom. Ja, hogy rövid? Azt mondják rá, de nem azért rossz, mert rövid, hanem mert helybenlövölde. Mindegy. Tényleg nagyon szép, főleg a közepétől. Olyan szép, hogy ilyet nem csőjátékban nem is fogunk látni, az hótziher!

Most pedig szépen visszamegyek Saturnozni. :)
Leccmúv!

18 megjegyzés:

  1. Megnéztem youtube-on. Nem érte meg a belefektetett időt (nemhogy pénzt). Ha lesz folytatás, nem leszek rá kíváncsi.

    VálaszTörlés
  2. Amire jó volt: a grafika csodálása. Helyenként tényleg a számat tátottam, de nem a helyszínek miatt, hanem a legtöbbször csak egy utcára kiérve, valami apróságon, mint mondjuk a sáros út. :)
    Közben ma összelőttem a PS2-t és azon is PS1 játékokat játszottam, utoljára a Tenchut.
    Na ez a kemény. Engem a grafika nem zavar, sőt... De az irányítás... Nehéz elhinni, hogy Grand Masterre nyomtam régen minden pályát. Na majd még próbálkozom vele azért, mert ami egyszer ment az kétszer is megy. Csak ennyi év után nehéz lesz megszokni azt, hogy invertálva van a függőleges tengely nézelődésnél. :D

    VálaszTörlés
  3. A Tenchut még nem kezdtem el, de már a listán van ez is. :) A játékok irányítása nagyon lassan alakult a múltban, talán még most is. Például a jobb kart nem is használta szinte semmi vagy öt évig. :) A dualshock 2 félanalóg gombjait se nagyon használta ki játék.

    PS2-n próbáld ki a Drakan 2-t. Ha van türelmed megtanulni az irányítást, nagyon jó kaland. :D
    https://www.youtube.com/watch?v=3VxlQiWa_xE

    VálaszTörlés
  4. Na igen. A halálom az, amikor Medievilezni próbálok és a háromszög az ugrás. :D
    A Tenchu-t meg fogom szokni valahogy, újra. :)
    Erre majd ránézek, de most a prioritásaim átalakultak.
    A Saturn hanyagolom addig, amíg nincs egy rendes memókártyám (tegnap nem tudtam rendelni, mert az új bankkártyámmal nem sikerült vásárolni neten. Nem emlékszem mi van ilyenkor, el kell mennem egyszer egy bankautomatáig, hogy aktiválódjon?)
    Szóval addig marad a PS1-2. A warezos gépemen konkrétan nem indul el semmi írott lemez (évekig karcolódtak, meg hát le van szarva, de azért kipróbáltam), a japánból hozott PS2-m és PS1-2 eredetijeim viszont szépen futnak. Azt sem tudom, hogy mihez nyúljak. Vannak játékaim, amikkel sosem játszottam (Front Missionök, például, de úgy újrajátszanék pár egyéb dolgot, mint a Wizardry: the Forsaken Landet, ami japánul iszonyat durván irodalmi és élvezetes, meg annak van még egy nulladik, előzmény része is. Amit csak azért nem nyomtam, mert ebben már bevezettek időre teljesítendő küldetéseket, amik mellett a szótárazgatás nem túl előnyös...:) De jó lenne lenyomni.
    És akkor mit csináltam tegnap. Tenchu és Puzzle Bobble 4. Hahaha...:D

    VálaszTörlés
  5. Én a pc-ről szoktam stream-elni a ps2-re a játékokat, hogy kíméljem az olvasófejet. Egykét érv az emulátorok mellett, hogy meg lehet állítani bárhol a játékot, hogy szótárazhasson az ember, és az irányítás átkonfigurálása sem akadály. :D
    Azt hiszem, hogy a neten belépve a bank oldalára lehet valami kártyaaktiválás opció.

    VálaszTörlés
  6. Hmm.
    https://www.kickstarter.com/projects/midgarstudio/edge-of-eternity-pc-mac-linux-ps4-xbox-one

    VálaszTörlés
  7. Na majd otthon megnézem a videót, a fő kép nagyon kingdom harczos...:D
    Átpörgetve a karaktereket, az utolsóról megint beugrik, hogy mi lehet ez a mánia a japánoknál az eltérő színű szemekkel. Ok, David Bowie-nak van ilyen, mert egyszer szembe dobták valamivel, de engem rohadtul idegesített mindig is, amikor egy nagyszemű manga karakternek az egyik szeme kék, a másik meg zöld. :D

    VálaszTörlés
  8. Ezt az ordert úgy kellett volna megcsinálni, hogy a játékos kiválaszthasson egy szereplőt, akit irányítani akar a fejezetben. Persze mindenkinek más képességei lennének. Lett volna lehetőség az elágazó sztorira, permadeath-re, több befejezésre is. A kritikusok értékelése szerintem nem annyira ennek a bizonyos címnek, inkább a receptnek szólhat. :)

    VálaszTörlés
  9. http://youtu.be/Qy6NHKDh-Mo
    Ebben benne van minden. Mondjuk mar az elso par masodperceben is.:)

    VálaszTörlés
  10. Hehehe :D Nem tartom általában viccesnek a figurát, de most jót nevettem. :D

    VálaszTörlés
  11. Megnéztem az Edge of Eternity-t végre. Háát.. Érdekesnek érdekes a történet, a kinézet olyan, amilyen. A terep tetszik, a cica nem. Nagy plusz, hogy ott van Yasunori Mitsuda a zenéhez.
    Viszont a Early Bird már elment, 20 dolcsit meg nem akarózik előre fizetni úgy, hogy 2016 december van belőve célnak és akkor az még később is lehet csúszások miatt.
    Plusz most már finanszírozva van, megvárhatom, míg megjelenik.
    Azt meg kétlem, hogy a végén ennél sokkal drágább lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évekkel ezelőtt anyáztam, amiért egy csomó Jrpg fejlesztő DS-re fejlesztett gagyi spinoff taktikai rpg-ket chibi karakterekkel. Mostanra ez már odáig fajult, hogy Yasunori Mitsudának egy ilyen kickstareres izébe kell hogy részt vegyen, nyilván nem jófejségből. Tényleg mást nem nagyon várhatunk a japánoktól a lollita, nagy csöcsű iskoláslányos danganronpa és atelier ökörségeken kívül. 2015 Persona 5, 2016 Tales of Zestiria PS4, 2017 FF15 és ennyi.

      Külföldi podcastokat hallgatva azon rökönyödök meg, amikor egy danganropát kiváló játéknak titulálják. Hol voltak ezek az emberek a PS1-2 korszak alatt?

      Törlés
  12. Már nem tudnám megmondani, hogy mi keltette fel benne a figyelmemet. :D :D

    VálaszTörlés
  13. Hát a jrpg-nek egy ideje már vége. Ez már csak vergődés. Elszálltak azok az évek, amikor még volt benne lehetőség. Konkrétan a magas költségvetéssel megbírkózni kétptelen japán fejlesztők számára a legköltségesebb fajta játék a jrpg. Már ha meg akarják csinálni rendesen. Mert egy Tales vagy Neptunia minden csak nem modern a grafikájukat tekintve. :)

    VálaszTörlés
  14. A xeno megmutatta, hogy lenne piaca egy jó jrpg-nek, ha nem is akkora, mint régen. Majd megnézzük, hogy az új xeno mit tud elérni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az új Xeno nagyjából ugyanaz, mint az elődje, csak egy generációval jobban néz ki, illetve mocskosul debil a karakter dizájnja. És egy elvileg alig 10 milliós felhasználóbázisú konzolra jelenik meg, amin jó ha eladnak fél milliót belőle.

      Törlés
    2. Abban reménykedek, hogy ha elég nagy visszhangja lesz, akkor talán egy másik kiadó is megpróbálkozik valami hasonló fejlesztésével.

      Törlés
  15. RIP Sir Terry Pratchett.

    https://www.youtube.com/watch?v=5Hh4Cpy2oak

    VálaszTörlés