2013. szeptember 30., hétfő

FLYING HAMSTER HD

Kezdem megszeretni a PS Vitát.
Valójában kíváncsi voltam a gépre, de amikor megvettem, még csak a fliperjátékokkal játszottam, messze volt még a megjelenése azoknak a játékoknak, amik igazán érdekelnek rá. (többnyire jrpg-kről van szó, az Ys: Memories of Celceta-ig még mindig egy hónapot kell várni)

A PS Plus viszont tele volt Vita játékokkal, azok közül is nagy címekkel.
Nem igazán kötöttek le ezek mostanáig, a PS2-n kihagyott Jak & Daxter HD trilógia megjelenéséig. Ez egy nagyobb falat, viszont elkezdtem felfedezni mellette a kisebb Vita játékokat, azok közül is a nagyon kellemes meglepetésnek számító Flying Hamster HD-t.

A kisebb felbontású verziók megvehetők PSP-re és PS3-on is játszhatók, tabletre és telefonra is létezik, de a joystickos, nyomógombos, HD verza az igazi, már rendes trofi támogatással.

A játék cute 'em up, vagyis ritka fajta, "cuki/aranyos" kategóriába sorolt shoot 'em up. Ilyen volt még a Parodius vagy az Insector X.

Ebben a játékban is egy aranyos főhőssel kell lelövöldözni az aranyos cica és bogár, stb. ellenfeleket. Amiben viszont igazán más a játék, az az, hogy a felvehető power upok nem akkumulálódnak, munícióval rendelkező, elhasználható, speciális képességű vegyverekről van szó.
Az alaplövés a hörcsög nyála, ebből van sorozatlövő és gerjeszthető, erős lövés.
A felvehető fegyverek közül néhány példa a golyószórószerű napraforgómag, a szétterülő alma, a célkövetős méhecskék vagy a sugárban lőhető sör (olyan mintha lézer lenne).
Minden fegyverzet használható gerjesztett módban is, ilyenkor kicsit másképp viselkednek. A méhecskék például rajban támadnak, az alma pedig nem terít, hanem egy nagy, robbanó golyóbist lő ki.

Összességében rendívül egyszerű, de élvezetes és mindez letisztult, kellemes grafikával párosul.

Azonnali kedvenc lett, az ára pedig nevetséges: PS Plusban leértékelve vehető meg olyan 0,7 Fontért, ezt az összeget játékteremben két zsetonnal elköltenénk.


2 megjegyzés:

  1. Ezt már jó ideje ajánlottam neked, mint példát jó PSP minis játékra :)
    A zenéje mellesleg ingyen tölthető a bandcampről:
    http://gameatelier.bandcamp.com/

    VálaszTörlés
  2. Elsiklottam folotte. Amugy gyotrelem, hogy kell megkeresni a store-on ezeket.

    VálaszTörlés