2013. július 31., szerda

kániKULA

Kezd teljesen elegem lenni a nyárból.
A lakásom panel, délután 1-től este 8-ig ide tűz a nap. Ha egy tojást a fejemre ütnék már kész is lenne a reggeli.
A munkahelyemen semmiféle szellőztetés nincs, ablakból is csak napfénytető.
Éjszaka pedig alig alszom, ezért nagyon várom már, hogy vége legyen a hétnek.

Energia játékra nulla. Olvasásra nulla. Írásra ugyanennyi.

Többnyire a kádban veszem kezembe az iPadet, hogy elolvassam a napi film és játékhíreket, de a mai napon persze szerelnek a házban, így éjfélig nincs meleg víz. Persze ha kiengedek egy kádnyi hideget, az pár perc alatt talán felhúzza magát élvezhető hőmérsékletőre és úgy is jó lesz.

Mennyi mindennel foglalkozhatnék pedig...
A Demons' Soulsban már túl vagyok az ötödik bosson, de azért most már helyenként elég köcsögnek tartom a játékot és nem tudok dönteni, hogy tovább fejlesszem a karaktert fizikailag vagy jobb lesz rámenni a varázslövedékekre.

Megnéztem a napokban a The Wolverine-t is. Vérszegény volt, de mint régi képregényolvasó, tudtam élvezni a lassú részeket és még a sok japán szöveg is kellemes volt.
Mariko mondjuk nem pont az esetem, Yukio meg szegénykém olyan bűn ronda, hogy először azt hittem, az a mutáns képessége. (vicc)

Emellett elkezdtem írni végre a kis lapozgatós könyvemet, de az "írás" egyelőre csak tervezést jelent. Tudom, hogy mi a téma, azt is, hogy honnan-hová szeretnék eljutni a végére. Elkezdtem összeírni a karaktereket és a kapcsolati hálót (olyan, mint egy családfa) és most ezt igyedkszem kiegészíteni minden egyes mellékszereplőig lebontva célokkal, motivációkkal, viszonypárokkal.

Jó látni, hogy mennyire tudja oda vissza formálni a karkter a történetet és a történet a karaktert, illetve azt, hogy tényleg nem lehet csak úgy nekiülni és megírni egy teljes sztorit.
Jó hosszú munka lesz, feltéve, hogy nem perzseli fel egész Európát a nap, mielőtt ténylegesen neki tudok majd állni.

Felnőttként is szükség lenne arra a két-három hónap nyári szünetre, mint régen. Persze ehhez sok gazdag ember kellene lemondjon a javairól..:)

33 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Vagy ahogy az egyik kommentelő találóan megjegyezte:

      ふ ざ け る な !!!!!

      Törlés
  2. Jaj.. Lattam, sajnos...:((((((((((

    VálaszTörlés
  3. Régebben vártam, hogy csináljanak a régi jó játékokhoz folytatásokat, de mostanra az a véleményem, hogy inkább nem kell egyetlen klasszikushoz se. Se folytatás, se reboot, se spinoff, semmi. Ez kicsit olyan, mint Brian Herbert és Kevin J Anderson Dűne könyvei. :(

    VálaszTörlés
  4. Capcom pulled a Square-Enix. Pedig régen milyen jó játékaik voltak. Asszem még Zeldát is csináltak kézikonzolra. Mostanra egy szint a Square-rel. Mi maradt meg a színvonalból? Talán a Street Fighter sorozat? Aztán ennyi. Na jó, befejeztem, de ez most igencsak elkeserített.

    VálaszTörlés
  5. Első jrpg-m volt a BoF2, ma már gyászolhatom.
    Pedig aranyos az art és azt is leszarom, ha érintőképernyős, csak az az online dolog...

    VálaszTörlés
  6. A BoF4-et kegyetlenül imádtam. Kíváncsi vagyok az ilyen Suikoden, Grandia, Wild Arms címeknek lesz-e jövője. Ebbe a generációban szerintem simán beleillett volna egy Jade Cocoon játék, szörnygyűjtögetéssel, felfedezéssel miegymással.
    Egyáltalán mi lesz a műfajjal? Nippon Ichi oszt jóva?

    VálaszTörlés
  7. Erről jut eszembe, a Wild Arms-okat is be kell még pótolnom. Most már nem lepődnék meg, ha a Sony kihozna egy Wild Arms 6 Online-t iOS-re, meg Smartphone-ra. :) Vagy ahogy a Kotaku is írta: Suikoden 6 Facebook app, gyűjts össze 108 barátot. :D Hogy eltűnt a Mana sorozat is... (Seiken Densetsu 5: Endless Runner mobilra, a régi játékok eredeti zenéivel!)

    Antaru: Cyberpunk játék lesz a lapozgatós? Ez érdekelni fog.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem egyszerűen az a baj, hogy komoly vasra nem fejlesztenek, mert drága. Mobilra meg nem fejlesztenek elég komolyat, mert inkább a mobilokon bevált üres játék / free to play / in app purchase baromságra próbálnak rámenni, lévén abba kell kevesebb pénzt és időt ölni, semmint egy 80 órás játékba.

    Pedig az érintőképernyős gépek az körökre osztott harcrendszerekhez kifejezetten tökéletesek lennének.

    Volt ez a Battleloot Adventure, egyik első iOS-es játékom és nagyon imádtam, amíg bele nem fejeltem a paywallba.
    https://www.youtube.com/watch?v=EhIEIitQ4SI
    Az irányítás a karakterek böködésével egyszerűen tökéletes volt, folyamatosan arról ábrándoztam, hogy de jó lenne, ha nem csak egy gimmick játék lenne, hanem még rendes térkép és történet is társulna hozzá, azaz mélység.

    De mintha ilyet soha senki sem próbált volna meg még mobilokon.....:(

    VálaszTörlés
  9. Ja és ugye ez annyira jól működhet mobilokon, hogy a Namco már teljesen meg is bolondult. Ridge Racer, Tekken, Ace Combat free to play.
    Menjenek a picsába. :D

    VálaszTörlés
  10. Utolsó reménysugár az Xseed. De ők se sietnek folytatni a Sora no kiseki trilógia kiadását. :)

    http://www.siliconera.com/2013/07/31/xseed-looking-to-bring-more-games-especially-jrpgs-to-pc/

    VálaszTörlés
  11. Dragon Commander GOG : 40 dollár. Ugyanez steamem: 40 euró. A dollár/euró átváltás kissé brutális.

    VálaszTörlés
  12. Válaszok
    1. Első kickstarter project ami érdekel. :)
      Egyébként siralmas, hogy az ilyen japán neveknek kickstarterhez kell fordulniuk, közben meg a cégek megmaradt brigádjai ontják a fost magukból, értelmes dologra még csak gondolni sem mernek. Egyébként ez mire jön, ugye nem mobilra?
      Simán megnéznék egy áll dokumentum filmet, hogy Hironobu, Nobuo vagy éppen Yasunori hogy léptek le a nagy cégektől, mi volt az alapja, mi játszódott le a fejükben.

      Törlés
    2. Első körben PC-re, de szeretnék konzolra is (PS4) kihozni a jövőben.

      Törlés
    3. Meg Vitára. :)

      Törlés
  13. jó, hát erre nyomom is a pénzt, mihelyst hazaérek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem várj még, nagyon keveset tudunk a tényleges játékról.

      Törlés
  14. Hátöö...
    Igen, kicsit megijedtem, amikor láttam, hogy RTS jrpg elemekkel, de tovább olvasva ez mégsem egy Warcraft/Dune játék akar lenni, hanem leginkább valami olyan, mint a FF Tactics vagy éppen BoFV, csak real time harcokkal.

    Az art már most bejön, feltéve, hogy kicsit is hasonlít majd arra a képre az elf lánnyal.

    Amúgy a leginkább az szokott lelombozni kickstarternél, ha csak a pc-s verziót ajánlják fel ingyenesen (elég magas támogatás esetén) és nem hagynak választani, mint itt sem.
    Na persze belegondolva, ennél a játéknál (is) szinte biztos, hogy a pc verzió lesz a legjobb, szóval mindegy is. :)

    Jó lenne kicsit többet tudni, mert így kizárólag a nevek és a nagy mondatok miatt áldozhat erre az ember, máshol meg az egész harcrendszert bemutatják.

    De ahogy mondtad, érdemes várni. Sokszor van az, hogy még a támogatási időszakban kezdenek el új infókat pumpálni (többnyire azok, akiknél nem teljesül a cél) és hát van még egy hónap.

    VálaszTörlés
  15. A kickstarte videó zenéjét jól odatették.
    Egy pár pillanatra mintha a Xenogears indulna, aztán totál FFVIII intro.
    Fitos Lusec Vecos Vinosec...

    VálaszTörlés
  16. Most visszanézve az FF8 intrót és elképzelve, hogy ez ma hogy nézni ki Nomura keze alatt...:D
    Na nem a szuper felbontásra gonodlok, hanem arra, hogy Squall és Seifer biztos egymás mellett, a falon futva kardoznának, mint Naruto meg Sasuke. :D

    Erről jut eszembe, egy nyomorult Bleach játékot hogy nem sikerült összehozni japánban, azon kívül, amire azt mondják, hogy annyira szar, hogy kár kipróbálni..? (Tudom DS-re volt egy csomó verekedős, amit szintén ki sem probáltam.)

    VálaszTörlés
  17. Igen, kicsit zavaros a megfogalmazás. Egyik helyen azt írja, hogy ez egy Real-time stratégia Jrpg elemekkel, máshol meg az van, hogy Jrpg, csak RTS-szerű real-time harccal. A utóbbi van többször, meg a videóban is ez hangzik el, tehát szerintem ez a valószínűbb. :D

    VálaszTörlés
  18. Meg az a concept grafika is jó a szőke hajú karakterrel. Japános, de nem emós. :)

    VálaszTörlés
  19. Meg még ezt találtam a hacsimán:

    Q:Project Phoenixは、どのゲーム機でリリースされますか?

    A:現在、我々はPS4とPSVitaでリリースするために交渉中です。 交渉はまだ進行中ですが、我々はこれらの素晴らしいデバイスでリリースされることを90%確信しています。

    Ha jól veszem ki, akkor tárgyalnak a konzolos megjelenésről a Sonyval.

    VálaszTörlés
  20. Ha jóstehetségem nem csal, akkor egy Rage of Mages-re hasonlító játékmenetet lehet elképzelni. (ami egész jó) https://www.youtube.com/watch?v=4Bgx1iXqXxI

    (ezt is kiadhatnák már GOG-n)

    VálaszTörlés
  21. Tetszik ez a grafika. Pixel art karakterek nagyfelbontású fényeffektekkel. Legend of Dungeon: https://www.youtube.com/watch?v=BXPwd_ZUPdI

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már megint félrebeszélek, a Legend of Dungeon egy másik játék, de az is mostanában jön, ha jól tudom. Ez a Dungeon of the Endless. :DD

      Törlés
  22. Balrum, a magyar rpg nagyon közel jár a célhoz, vajon meglesz nekik?

    http://www.kickstarter.com/projects/balconyteam/balrum

    VálaszTörlés
  23. Most már többet lehet tudni a Project Phoenixről. Nekem ezek alapján tetszik, lehet belőle nagyon jó játék. :)

    VálaszTörlés