2014. október 18., szombat

HAMMERTIME - GRIMROCK II

Na csak sikerült elkezdeni, még ma este.
Nem hittem volna, hogy a csapat generálása ekkora dilemmát fog okozni. :)
Mindegy, csak úgy érzésre csináltam egyet, a játék rendszerének ismerete nélkül.
Legfeljebb kudarcot vallanak.
Mondjuk nem túlozták el a választható portrék számát, az tuti.

Hammer - tribute to Xenogears:)

55 megjegyzés:

  1. A karakteralkotás mindig időbe telik. :D

    Visszagondolva, nem lett túl erős a csapatom, de nem baj, tudok velük haladni. :)

    Én meg starwars tribute-t csináltam, van egy Anakin nevű paraszt (bocsánat, földműves), plusz agresszivitással, meg démon őssel. A light weapon-höz még nem ért, de majd kitanulja. :D

    VálaszTörlés
  2. Egyébként a varázslásnál van valami gyors elérés ahhoz a varázslathoz, amit legutóbb használtunk vagy mindig ki kell rakni a kis mozaikokból? Még az elején vagyok, eddig a tűzrobbanás és villámrobbanás van meg és még nem mentem bele a tesztelésbe. (kellene egy tűznyíl, amivel messzebbről lehet támadni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem tudom, mert nem viszek varázslót. De azt hiszem, hogy van az opciókban valami gyorskasztolás lehetőség, ki kell próbálni.

      Törlés
  3. Ezen a gépen menne normálisan, akár az első rész is?
    Core i3 M 350 2,27 Ghz
    2GB ram
    Radeon 5470 512Mb

    VálaszTörlés
  4. Red: lehet, hogy nem menne maximumra pakolva, de a játékélményt ennél a stílusnál szerintem ez nem rontja le. Az elsőt úgy emlékszem, valahogyan be lehet szerezni olcsón, azzal érdemes inkább próbát tenni, ha nem játszottál még ilyen játékkal, mert nagyon okosan, fokozatosan vezet be a lehetőségekbe.

    VálaszTörlés
  5. Sajnos én sem tudom megmondani. Nekem ennél mindenben egy kategóriával erősebb alkatrészekből áll a gépem, de tény, hogy az első rész meg sem reccent és ez is jól fut maxon.
    Tudtommal a második részhez van ilyen benchmark tool, a fejlesztő oldalán. Én nem próbáltam ki, de talán érdemes és csak 50MB.
    Itt a linkje:
    http://www.grimrock.net/2014/10/09/grimrock-2-compatibility-test/

    VálaszTörlés
  6. De amúgy tényleg érdemes az első résszel kezdeni. Az is nagyon jó kis feladványokkal volt telepakolva.

    VálaszTörlés
  7. Red13: Úgy láttam egy gameres hozzászólásod alapján, hogy te is regisztráltál a GoG-on erre az AvP tesztelésre. Én is és most jött meg a kód.
    Na a játéktól nem várok semmit, igazából csak azértregeltem, hátha látok valamit a GoG Galaxyból.
    Vagy ez csak simán egy települő játék lesz, ami automatikusan kapcsolódik a szerverre a multihoz?
    Vagy van már valami Galaxy felület?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Passzolom, nekem csak simán feltelepült, lejöttek a frissítések, játszottam vele úgy fél órát, talán volt egy óra is, és töröltem a francba az egészet. Igazából csak a játék miatt reggeltem, Galaxy abszolút hidegen hagy.
      Benchmarkot kösz, ma meg is nézem.

      Törlés
  8. ó, én azt hittem lesz valami Galaxy felület, mint a Steamen, játékkönyvtár, barátok, acsik, stb. de akkor ez tényleg csak szerver teszt. kár. köszi a választ.

    VálaszTörlés
  9. Ha jól veszem ki ebből a vision videóból, akkor lesz galaxy felület, meg acsik, meg minden, csak nem lesz kötelezően kapcsolva a játékvásárláshoz. Ha csak a játékkal akarsz játszani, online, galaxy támogatással, akkor megteheted majd galaxy profil nélkül is, akkor is, ha nem GOG-n vetted, hanem pl Steam-en. De lehet, hogy tévedek. Mindegy, a bétára nem regisztráltam, majd megnézem, hogy mi lesz belőle. :D

    VálaszTörlés
  10. És az alkimistán kívül milyen karaktereid vannak még a csapatban?

    Nálam egy barbárlány (gyorsan és erőset ütni) és a férje, egy gyíkember lovag (magas ellenállásokkal) megy elöl, hátsó sor egy ratling tolvajlány (puskával és íjjal) és a farmer (valakinek cipelnie kell a málhát, meg néha hozzávágni valami kevésbé ehetőt az ellenséghez).

    VálaszTörlés
  11. Egy ember lovag, egy gyíkember (nő) rogue, ember varázslónő, patkány alkimista.
    Nem volt benne koncepció, úgy voltam vele, hogy ideje egyszer olyan csapattal megpróbálni végignyomni egy játékot, ami cseppet sem arra épül, hogy mivel érdemes menni, hanem arra, hogy mi tetszene/lenne érdekes. Aztán a végén mégis van átfedés, mert mágust mindig rakok a hátsó sorba. A minotaur barbár megvolt az előző részben, de most bekerült előre egy rogue, ami elég fura így, mert pont egy ilyen elöl és hátul is lehet, de leginkább középre balanszolt karakter. Elég fura és előnytelennek tűnik, szerintem az ilyennek kellene még valami extra képesség, ami nem harccal kapcsolatos. Lehet, hogy van is, csak még mindig nem toltam a játékot rendesen. Majd ma, ha minden jól megy.

    VálaszTörlés
  12. Igen, a rogue-nál én is hiányoltam valami érdekes bónuszt, pl szintlépésenként nagyobb eséllyel fedez fel valami rejtett kincset, ami egyébként nem lenne a játékban. De így is használható, a missile weapon-ökre kap plusz critical chance-t minden szinten. Emellett, ha megvan a light weapon/dual wield skill, jó közelharci karakter is lesz.
    Az alkimista ultratáp, a varázsló később nagyon tudja segíteni a csapatot, pl bezárja a szörnyet egy sztázisblokkba, az nem tud kijönni egy jó ideig, stb.
    Vajon végig lehet vinni egy szem farmerral? Ki kell majd próbálnom.

    10 óra játék után azt mondhatom, hogy teljesen meg vagyok elégedve. Persze lehetne hibákat találni, de mindenképp jó élmény játszani vele. :D

    VálaszTörlés
  13. Sikerült időt szakítani a Grimrockra? Hogy tetszik? :D

    VálaszTörlés
  14. igen, nagyon jo! (Most reszletesebben nem megy:)

    VálaszTörlés
  15. Most jutottam ki az erdő után arra a vizes részre, ahol lehet a víz alatt menni, meg van egy felcsapó tüskés folyosó. Van még itt egy olyan hely, ahol két kockát kéne a helyére tolni, mint a föld alatt, csak betoltam őket olyan helyre, ahonnan nincs tovább...:(
    Plusz kicsit most el vagyok veszve, mert még a föld alatti alagútrendszerben is volt egy hely, aminek Négy ragály a neve, de nem tudtam mérget rakni az egyik alkóvba.
    Oda is vissza kéne menni, a víz alatti részt is fel kéne fedezni, egyszerre túl sok. :D
    Ami nem baj, csak attól félek, hogy kihagyok valamit, meg attól, hogy esetleg örökre kizártam valaminek a megoldását ezzel a kocka tologatós résszel.

    VálaszTörlés
  16. A four plagues nekem se ment, és próbálgatással se lehet, mert nem klikkel, mint az egyben. :)
    A kockákat tovább lehet majd vinni, nem zártad ki, max úgy tűnik. :D
    Nyugodtan lehet kalandozni, csak annyi a tippem, hogy a térképet jegyzeteld részletesen, mert simán el lehet felejteni, hogy mi hol volt. :D
    Legkönnyebb talán, ha a forgotten river-t járod be, aztán dél felé tovább, de persze mehetsz akármerre. :)
    Illetve úgy vettem észre, hogy számít, hogy ki mit eszik. :D
    Más szóval, nekem hatalmas kellemes csalódás, nem vártam, hogy ilyen jó folytatást raknak össze.

    VálaszTörlés
  17. Igen, jelolgetem a terkepet esz nelkul. Az elobb fedeztem fel egy reszt, ahol egy jegelemental kinyirta at elso soromat... Gondoltam mentes nelkul visszamegyek egy kristalyig, hat nem sikerult...:D nagyon jo, van sulya a harcnak es menteseknek.:)

    VálaszTörlés
  18. :D Bementél a ruins of desarune-ba? Sok szerencsét hozzá. :D
    Egyébként tényleg jobban kell figyelni a harcnál, mert keményebb ellenségek vannak, mint az elsőben és a pályák kialakítása is olyan, hogy könnyen beszorulhat az ember, ha nem figyel oda. :) Jó játékot, megyek én is vissza. :D

    VálaszTörlés
  19. óóóó... találtam poison bombot a víz alatt, visszamegyek a four plagueshoz. :D hátha..

    VálaszTörlés
  20. hááát. nem az volt a megoldás. :D
    mindegy, azóta elmentem egy csomó irányba és rengeteg dolgot találtam. pont ettől jó az egész. jó nagy terület, kötött útvonal nélkül. és minden szintlépés dilemma, hogy merre fejlesszek.

    VálaszTörlés
  21. nem tudom melyik a ruins of desarune, így hirtelen.

    VálaszTörlés
  22. ha kizoomolsz térkép nézetben, kiírja a területek neveit. azt hiszem, hogy ott jönnek a jegesek. :)

    VálaszTörlés
  23. és igen, bent voltam a ruins of desarune-ban. de csak az első elementálig mentem és elakadtam a skyway puzzle-nél, ezért kijöttem és délre meg mindenfelé mentem. de a gombás alagutakból kijöttem, mert túl nehéz és most újra a desarune-ban vagyok, rákok közt, elég kemény... :D viszont rá vagyok kattanva rendesen erre a játékra.

    VálaszTörlés
  24. Pedig a gombák hamarabb halnak, mint a rákok. Mondjuk a rákokat meg el lehet csalogatni egyesével. A gombás alagutakban sokat hátráltam és lőttem az ellent meg dobáltam rájuk mindenfélét. A power gem-ek gyűlnek? :D

    VálaszTörlés
  25. Igen, de a rákok megmérgeznek vagy mi. D:
    De most már erősödtem, visszamegyek majd, meg már tudok mindenféle ellenszert főzni.
    Power gemből kettő van, a tűz meg a föld, ezért gondolom már túl vagyok a játék felén, sajnos... :)

    VálaszTörlés
  26. Lassan lehagysz. :D
    Két napig nem játszottam, de ma megint továbbmegyek. A desarune alján vagyok, van mit felfedezni errefelé.

    VálaszTörlés
  27. Sajnos a napokban nekem sem volt rá időm/erőm.
    Talán ma este, ha meg nem, akkor szerdán biztosan.

    VálaszTörlés
  28. Haladtál valamennyit? :D
    Néha egészen elképesztő feladványok vannak, nem beszélve a harcok nehézségéről.

    VálaszTörlés
  29. Sajnos nem, nagyon tele vagyok programokkal (nem játékprogramokkal), ebből vasárnap lesz már csak valami. :/

    VálaszTörlés
  30. Tegnap tovább játszottam, a piramisba még mindig nem tudok bejutni, a sewers-ben vagyok. :)

    VálaszTörlés
  31. Jó neked. Én tegnap főztem este és aközben már nem játszottam, csak rajzfilmeztem. Ma születésnapos vacsorára megyek, nem is alszom otthon. Holnap meg ivás a városban, ha összejön. Vasárnap meg egy barátomhoz megyek kipróbálni az Oculus Riftet. Tele vagyok programmal, ami nem baj, de játszanék is szívesen.

    VálaszTörlés
  32. Az oculust ne hagyd ki. Melyik verzió van, az újabb? A grimrockba, ha lehetne azzal játszani, szerintem bele lehetne halni, helyenként úgy rá tud ijeszteni az emberre. :D

    VálaszTörlés
  33. Nem tudom melyik verzió. Nem hiszem, hogy a legújabb, de nagyon kíváncsi vagyok rá. Remélem hányinger nem lesz. :D

    VálaszTörlés
  34. Az újabb verziókra azt mondják, hogy már nem hányingerkeltő. Azért egy ilyen jó lehet:
    https://www.youtube.com/watch?v=rV-un8H8mXM

    VálaszTörlés
  35. Jó helyről nyúltak.
    https://www.youtube.com/watch?v=ziuOCGlO4LM

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez azonnal kell!!
      Amúgy ez valaha el fog készülni? Gondolom PC az elsődleges platform...

      Törlés
    2. Nem találtam infót arról, hogy mikorra várható.

      Törlés
  36. A grimrockot még mindig nem játszottam végig, de kegyetlenül jó játék. Olyan feladatokat oldottam meg, amik első ránézésre reménytelennek tűntek. Utána meg zseninek érzem magam. :D
    Tipp: a kőfejek szövegeit jegyzeteld le a térképen, mert néha fontos tippeket adnak, amik kellenek később.

    VálaszTörlés
  37. Befejezték a Wiz8 leírását: http://www.hardcoregaming101.net/wizardry/wizardry12.htm
    A játék meg fent van a GOG-n : http://www.gog.com/game/wizardry_8

    VálaszTörlés
  38. Bejutottam a piramisba! :D Korábban volt egy feladat jó messze a piramistól, amit nem tudtam megcsinálni, mert nem volt meg a szükséges infó hozzá. De most, hogy megtaláltam (egy harmadik helyszínen volt), visszamentem és befejeztem a feladványt. És az adta a kulcsot a piramishoz. :D Ez eddig a legnehezebb dungeon, nagyon szemét ellenségtípust vezet be. Power Gems : 17/20. Már nincs sok hátra, 29 óránál járok.

    VálaszTörlés
  39. Már csak egy power gem kell. A piramisban is nagyon jó feladványok vannak. :D Hol tartasz?

    VálaszTörlés
  40. Vége. A végső főellenség megizzasztott. Nagyon fel kell készülni a csatára. :D
    Hosszú idő óta ez volt a legjobb játékélményem. :D

    VálaszTörlés
  41. Sajnos nekem ez a het kiesett. Minimalisat haladtam csak elore, mert hetfon kedden edzes volt, szerdan vendegsegben voltam, azota meg videken. Szoval most PS Vitaval meg indie jatekokkal pruntyogok, amikor ugy jon ki. Leginkabb a The Binding of Isaackel, ami meglepoen bejon. Keverek a roguelike/shootemup/szennyvizcsatorna metszetbol.:)

    VálaszTörlés
  42. De mivel okyan 11 oranal jarok meg boven lehet hatra.

    VálaszTörlés
  43. Tíz óránál még a neheze hátravan. :D

    http://kepfeltoltes.hu/141108/statistics_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ( nem tudom, hogy ki az aki ezt 20 óra alatt végigviszi :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg ez: http://kepfeltoltes.hu/141108/characters_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      Törlés
  44. Ja és a temetőben egyetlen sírt sem bolygattam meg. :)
    Meg maradt három felhasználatlan aranykulcsom.

    VálaszTörlés
  45. Még annyi, hogy gyűjtsd a varázslatokat bemutató tekercseket, mert kell néhány rajtuk lévő infó akkor is, ha nem tudja a varázslód elsütni. Illetve létrejöhet olyan helyzet (én is beleestem), amikor kellhet a dispel varázslat. :)

    VálaszTörlés
  46. Rajta leszek, mihelyst tudok kicsit játszani. :) A scrollok megvannak.

    VálaszTörlés
  47. "block puzzle in sleet island can get into unsolvable state"
    Lehet, hogy mégis sikerült betolnod megoldhatatlan helyre. Most adtak ki hozzá patch-et.

    VálaszTörlés
  48. áh, sajnos nem tudtam nyomni a grimrockot. mondjuk játszottam, főleg a Binding of Isaac: Rebirthtel, nem gondoltam volna, hogy ennyire rá fogok kattanni erre a "kis indie" játékra.

    VálaszTörlés
  49. Újrakezdtem másik csapattal. Két barbár, egy alkimista, meg egy varázsló. Így meg túl könnyű. :D Kár, hogy nem tudsz játszani vele. Nézegettem review-kat, meg fórumokat, többen említik, hogy a végén "lehetetlen" feladványok vannak. Én a végére annyira belejöttem, hogy minimális gondolkodással minden "szöveges feladatot" meg tudtam oldani. Egyedül a four plagues nem ment, az szerintem is logikátlan. (Aztán megnéztem a megoldását, és nem logikátlan teljesen, csak sokkal egyszerűbb a feladat, mint gondoltam volna.)
    Az Isaac nagyon népszerű játék, de még nem játszottam vele. Most inkább animét nézek, folytatom a Rupán szanszej-t. :D

    VálaszTörlés