2016. április 4., hétfő

THE STEAM MAN

Öt részes képregény, aminek már a borítójába beleszeret bárki, aki érzékeny a steampunkra, belül azonban valami más vár. Részben más, mert az első füzet még tényleg gőzgéppel a világok harca tripodjai ellen. De ezután elborul az egész és átmegy H.G. Wellsbe és a végén pedig ocsmány horrorba.


Szerencsére nálam mind fekszik és nagyon tetszett is, leszámítva talán a legvégét, amit túl egyszerűnek tartok befejezésként.


Amit érdemes még tudni a képregényről, hogy egy 1868-as amerikai novellát, a The Steam Man of the Prairiest veszi alapul, vagy inspirációs forrásnak. A prérik gőzgép-embere nem ugyanazt a történetet mondja el, abban még valami fiatal feltaláló húzatja a kocsiját egy gőzgép emberrel és így indul a barátaival vadnyugati, kincskereső útra, az indiánok lakta vidéken. A kritikák alapján nem egy élvezetes darab, inkább indiánokkal harcoló, semmint a gőzgépre fókuszáló a cselekmény, ezért inkább csak történelmi szempontból érdekes, mivel az első példa az irodalomban a mechanikus emberre. (ha minden igaz)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése